Verschillende soorten vuurkorven
Verschillende soorten vuurkorven
Rens   |    July 15, 2016  Tuin

Vooral tijdens deze frisse zomer zijn vuurkorven erg in trek. Ik merk namelijk dat veel mensen in mijn nabije omgeving zo’n ding hebben aangeschaft of er naar op zoek zijn. Ondertussen merk ik ook dat er heel veel keuze is tussen de verschillende vuurkorven. Vandaar dat ik de meest gebruikte soorten hieronder op een rijtje heb gezet.

Stalen vuurkorf

Iedereen kent wel de zwarte stalen vuurkorven. Het grootste deel van de vuurkorven is van dit materiaal gemaakt. Zwart past immers in iedere tuin en kun je dus veilig neerzetten in de tuin. De vorm van zo’n stalen vuurkorf kan uiteenlopen, maar veel voorkomende vormen zijn de tulp en ronde vuurkorf, waarbij de eerste veruit de meest populaire vorm is.

Cortenstaal

Naast de zwarte stalen vuurkorven heb je ook cortenstalen vuurkorven. Een vuurkorf van corenstaal kun je het best omschrijven als een vuurkorf met een roestkleur. In feite is cortenstaal een metaallegering die voor deze fraaie afwerking zorgt.

Olievaten

Een andere erg populaire vuurkorf is een ouderwetse olievat. Natuurlijk zijn dit niet echte vuurkorven, maar ze kunnen wel als dusdanig gebruikt worden. Olievaten zijn hittebestendig en geven een industrieel karakter aan je tuin. Heel hip dus tegenwoordig!

Vind jij dat ik nog bepaalde soorten vuurkorven mis in deze blog? Schroom dan niet om mij te contacten. Ik zal je tips zeker toevoegen aan mijn blog!

Comments ( 0 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *