Spouwmuurisolatie, de goedkoopste manier van isoleren
Spouwmuurisolatie, de goedkoopste manier van isoleren
Rens   |    November 17, 2016  Bouwen

Als het nodig is om je huis beter te isoleren dan kan spouwmuurisolatie een zeer goede optie voor je zijn. Niet alleen is het verreweg de goedkoopste techniek, het is ook zeer effectief. Een gemiddeld huishouden kan hier €500 euro per jaar op de energierekening aan terugverdienen. Laat je spouwmuurisolatie door een expert uitvoeren en je hebt je kosten binnen vier jaar terugverdiend. Het is dus ook geen wonder dat dit verreweg de meest gewilde manier van isoleren is.

De gemiddelde kosten

De kosten van dit type isolatie liggen gemiddeld rond de €15 per vierkante meter muur. Dit hangt van een aantal factoren af, dus het kan iets fluctueren. Vergeleken met bijvoorbeeld binnenmuurisolatie, wat €100 euro per vierkante meter kost, is dit erg goedkoop. De goedkope kosten betekenen echter niet dat je een minder kwalitatieve manier van isoleren kiest. De besparing per jaar bij een binnenmuurisolatie liggen op een woning van gemiddelde grootte maar €100 hoger.

Vanwaar de lage kosten?

De werkzaamheden die bij een spouwmuurisolatie komen kijken zijn niet erg arbeidsintensief. Door een aantal gaten in je muur wordt isolatiemateriaal de spouw ingespoten en dit gaat snel en zonder veel kans op schade. Extra kosten heb je dus praktisch nooit en er hoeven ook geen grote machines aan te pas te komen. Ook is het isolatie materiaal, wat meestal uit schuim, piepschuim, glas- of steenwol bestaat, erg laag in prijs. Je bespaart dus op materiaal en vooral op arbeidskosten.

Subsidie

Sinds 2014 is er op isolatiewerkzaamheden een lagere BTW van kracht waar jij ook voor in aanmerking kan komen. In plaats van 21 procent betaal je dan slechts 6 procent belasting op de arbeidskosten. Om er achter te komen of je hier gebruik van kan maken, kan je dit navragen bij je gemeente. Het is vanzelfsprekend dat dit zeer de moeite waard kan zijn. Spouwmuurisolatie is dus op vele vlakken de beste isolatietechniek die op dit moment beschikbaar is.

Comments ( 0 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *