Fris je gevel op met een nieuw zonweringdoek
Fris je gevel op met een nieuw zonweringdoek
Rens   |    August 12, 2017  Tuin

Maak jij veel gebruik van je zonwering en zie je dat de kleuren van de stof gaan vervagen? Dan kan het tijd zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe. Ook gaten, schimmelvorming en mosgroei zijn tekenen dat je hieraan moet gaan denken. Gelukkig gaat de constructie vaak langer mee en is het voldoende om alleen het doek te vervangen. En door dit te doen kun je je woning weer een volledig nieuw uiterlijk geven. Kies voor een interessante kleurcombinatie en je huis ziet er meteen interessanter en verzorgder uit. En zo’n doek bestellen doe je snel en makkelijk online.

Meten en monteren

Het opmeten en de montage van het zonweringdoek is zelf redelijk goed te doen. Deze doeken hebben standaardmaten en hier wordt weinig van af geweken. Tenzij je een op maat gemaakte zonnewering hebt natuurlijk. Tijdens het opmeten kan eigenlijk weinig misgaan, maar ben je niet zeker genoeg dan kun je altijd de leverancier vragen dit voor je te doen. Het zonweringdoek monteren kun je, met een extra hulpkracht, ook zelf doen. Voor wat extra geld kun je er ook voor kiezen de montage door de leverancier te laten uitvoeren.

Aandachtspunten

Waar je wel op moet letten als je een zonweringdoek online gaat kopen zijn de retourvoorwaarden. Het kan altijd zijn dat het doek je niet bevalt omdat je deze simpelweg niet van te voren in handen hebt kunnen hebben. Voordat je bestelt doe je er dus goed aan de retourvoorwaarden goed te lezen en alleen een bedrijf te kiezen waarbij je het scherm gratis en zonder financiële consequenties terug kunt sturen. Ook is het om deze reden goed als er een garantie wordt gegeven wat betreft de kwaliteit van het doek. Denk hierbij aan de materiaalsoort, de manier waarop de kleur is aangebracht en het merk. Is dit allemaal prima, dan kun je tientallen jaren van je online bestelde zonneschermdoek genieten.